top of page

SWITCHBALL
 

SPORTS WILL NEVER BE THE SAME!

Wanna play?

TRAINING
 


Wie Switchball speelt en of traint kom vaak zichzelf tegen. Dat is niet raar. Hoe jij speelt, zegt iets over hoe jij in het leven staat. Hoe jij in het leven staat, staat echter niet vast. Je kan je daarin ontwikkelen. In Switchball ontwikkel je samenwerken en gemeenschapzin, zelfbewustzijn en aanpassingsvermogen. Daarbij helpen de volgende uitgangspunten om jezelf te ontwikkelen:

• Speel om te ontdekken en te leren, flexibel te zijn, en resultaat te halen. Speel als een Hero.
• Speel om te zorgen dat iedereen zich winnaar voelt. Speel als een Boeddha.
• Speel met balans. Combineer Hero & Boeddha spel.


 

Om progressie ervaarbaar te maken hebben we een aantal levels benoemd. Deze zijn niet objectief meetbaar, maar vooral ervaarbaar door je medespelers in en om het veld. Onze trainingen zijn erop gericht je naar het hoogste niveau te brengen.

Wij trainen 1e en 2e levels alleen om praktische redenen. Op deze levels start bijna iedereen en voldoet aan de doorsnee sport ervaring.


1. Beginner.

Basale regels en begrip van het spel. Je speelt mee, maar hebt het gevoel dat veel langs je heen gaat omdat je het nog niet door hebt of nog vaardigheden mist. Op sommige elementen kun je echter al heel goed zijn.


2. Ontdekker.
Oude stempel spel. Je weet hoe het werkt, je hebt door waar je nog te leren hebt en gaat ervoor om er beter in te worden.

Om het volgende level te bereiken moet je met veel plezier spelen en alle andere spelers je klaar verklaren voor het volgende level.

3. Samenspeler.
Op dit level ga je ervoor, met een openheid en de wil om het voor iedereen geslaagd te doen zijn. Je voelt de dynamieken om je heen, en neemt er ook aan deel. Je neemt verliezen niet persoonlijk, en je hebt een goed gevoel na elke wedstrijd.


4. Bewuste Speler.

Je overziet het geheel en begrijpt hoe het werkt. Je kan verbonden sluiten en weet wanneer ze te breken, voor jezelf of voor het spel. Je bent een waardevolle bijdrage aan elk team. Je hebt een echte samenspel mentaliteit en past deze aan naar noodzaak voor jezelf, je team, je alliantie of het hele spel.

 

 

Voor het volgende level moet je zeker een aantal keer Held of Boeddha zijn geweest en gewaardeerd worden als deelnemer. Je behoort regelmatig tot het winnende team en alle medespelers vinden dat je klaar bent voor het volgende level.
 

5. Vredig Winnaar.
Je speelt om te winnen en om iedereen op positieve noot te laten eindigen. Je bent bewust van, en kan meedoen aan, de dynamieken van team, alliantie en het hele spel. Je zou kunnen zeggen dit is het ware recht van de sterkste. Je bent krachtig in je optreden en tegelijkertijd een zeer welkom deel van het geheel, dat ervaart dat het ook wint door jou bijdrage.

 

 

Het volgende level wordt pas mogelijk als iedereen na afloop zin heeft in samen dansen en het duidelijk is wie de Boeddha en of Heldenrol had(den) om die sfeer mede mogelijk te maken.
 

6. Diepe Speler.
Je schittert door je sportieve en vitale aanwezigheid. Je beweegt je van ondersteunen van het spel van je team of alliantie naar ondersteunen van vooral het hele spel. Je maakt dat iedereen zich winnaar voelt. Je hebt vaak flow ervaringen tijdens het spel en weet dat terug te vinden als je het zoek is, zowel voor jezelf als voor anderen.


Dit level wordt pas mogelijk als er wedstrijden met muziek zijn, waarin het publiek je naam roept en alle spelers blij zijn dat jij erbij bent. Diepe danser kan je pas worden als zowel de Helden als de Boeddha rol hebt gewonnen tijdens een publieke wedstrijd.

 

7. Diepe Danser.
Je bent welkom, er wordt zelf gehoopt op je bijdrage bij elke wedstrijd. Jouw aanwezigheid maakt verschil voor het hele spel en zelf het publiek, zelfs als je er niet voor werkt. Je bent zowel een authentieke Boeddha voor alle spelers, als een schitterende held voor hen en het hele publiek. Je kan elke rol in het spel met verve spelen, van winnaar tot verrader op een manier die niemand je kwalijk neemt.

 

 

Dit level is zo ultiem, dat deze titel maar eens per jaar wordt uitgereikt aan mogelijke kandidaten, als je daartoe verkozen wordt door zowel een committee van zowel Diepe Dansers als van Samenspelers onder de 24, die jou als voorbeeld zien, voor spel en leven.

8. Wijze.
Je bent zo natuurlijk in Diep Dansen, dat mensen het niet eens opmerken en toch maak je elke keer verschil. Wijzen worden diep gerespecteerd door alle spelers, fans en vaak willen meerdere mensen veel van hen leren.

Neem contact met ons op voor de trainingsmogelijkheden. De training wordt oa. gegeven aan organisaties, groepen en scholen.


 

(beta)

SPELREGELS
 

FILOSOFIE ACHTER SWITCHBALL​​
 

bottom of page